Inghetata cu menta si ciocolata

de Patricia Iordache in Dulciuri, 16 Iul 2013 | 8219 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in ultimul numar al Carticelei practice. Ador menta si de aceea m-am gandit sa incerc. Rezultatul a fost "la inaltime". Iata despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml. lapte;
  • 150 gr. zahar;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 40 gr. frunze de menta (aproximativ o craticioara plina);
  • 4 galbenusuri;
  • 100 gr. ciocolata amaruie;
  • coloran verde (am folosit gel de la Wilton)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu menta si ciocolata:

Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida.

Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca.

Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute.

Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul astfel incat sa ramana fara frunze si il pastram la rece pana pregatim restul.

Mixam galbenusurile cu laptele ramas (150 ml.) intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de abur. Cand s-a ingrosat compozitia, o lasam la racit.

Batem frisca ramasa (250 ml.), adaugam un varf de scobitoare de colorant verde, adaugam si lichidul de menta si crema de oua si mixam totul foarte bine.

Tocam ciocolata in bucatele mici si o adaugam in compozitia formata.

Congelam compozitia minim 5 ore, intr-o cutie de plastic acoperita cu un capac.

Portionam, decoram si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

laura_n 1

16.07.2013, 22:04

faina combinatia eu...mai pe la iarna )

Patricia Iordache 1

16.07.2013, 23:22

Alina ...Costeo ...Laura...

babi5 1

30.11.2014, 14:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise